Wednesday, 21 December 2016

JAVA C#.NET institute in Govindpuram Ghaziabad

Short Answer Questions chapter-5 Computer Science (C++ Python) CBSE class-XI
1.       What do you mean by problem?
Ans: The problem is a kind of barrier to achieve something and problem solving is a process to get that barrier removed by performing some sequence of activities.
2.       What are the Open Problems?
Ans: There are some problems which have no solution and these problems are called Open Problems.
3.       What is problem specification?
Ans: The process of problem solving starts with the problem specifications and ends with a concrete solution.
4.       How is programming a problem solving technique?
Ans: Programming is a best problem solving techniques, which consists of four steps. They are;
·         Understand the problem;
·         Devise a plan;
·         Execute the plan; and
·         Evaluate
5.       Give the names of various problem solving approaches or Software Development Process Models.
Ans: The few approaches which are also referred as Software Development Process Models are:
·         Waterfall model,
·         Incremental model,
·         V-model,
·         Iterative model,
·         RAD model,
·         Agile model,
·         Spiral model and
·         Prototype model.
6.       What are the phases of any Software development life cycle model?
Ans: Every Software Development Life cycle Model has following six phases:
·         Requirement gathering and analysis - Identifying minimum number of inputs required for output
·         Design- step by step solution for the problem
·         Implementation or coding- breaking down solution into simple steps (modular approach)
·         Testing- test the program
·         Deployment- program deploying
·         Maintenance-  maintenance of program after deployment
7.       Define the algorithm?
Ans: Algorithm is a sequence of activities to be processed for getting desired output from a given input.
8.       What is Flowchart?

Ans: The flowchart is a diagram which visually presents the flow of data through processing systems.
- C++ Classes, JAVA Classes,  C#.NET classes
- C++ in Govindpuram, C++ Coaching in Govindpuram, C++ Tuition in Govindpuram, C++ Classes in Govindpuram
- JAVA in Govindpuram, JAVA Coaching in Govindpuram, JAVA Tuition in Govindpuram, JAVA Classes in Govindpuram
- C#.NET in Govindpuram, C#.NET Coaching in Govindpuram, C#.NET Tuition in Govindpuram, C#.NET Classes in Govindpuram
- English Speaking in Govindpuram, English Speaking Coaching in Govindpuram, English Speaking Tuition in Govindpuram, English Speaking Classes in Govindpuram
- Spoken English in Govindpuram, Spoken English Coaching in Govindpuram, Spoken English Tuition in Govindpuram, Spoken English Classes in Govindpuram
- C++ in Ghaziabad, C++ Coaching in Ghaziabad, C++  Tuition in Ghaziabad, C++ Classes in Ghaziabad
- JAVA in Ghaziabad, JAVA Coaching in Ghaziabad,  JAVA Tuition in Ghaziabad, JAVA Classes in Ghaziabad
- C#.NET in Ghaziabad, C#.NET Coaching in  Ghaziabad, C#.NET Tuition in Ghaziabad, C#.NET Classes in Ghaziabad
- English Speaking in Ghaziabad, English Speaking Coaching in Ghaziabad, English Speaking Tuition in Ghaziabad, English Speaking Classes in Ghaziabad
- Spoken English in Ghaziabad, Spoken English Coaching in Ghaziabad, Spoken English Tuition in Ghaziabad, Spoken English Classes in Ghaziabad
- C++ training in Govindpuram, C++ institute in Govindpuram, C++ jobs in Govindpuram, C++ center in Govindpuram
- C++ training in Ghaziabad, C++ institute in Ghaziabad, C++ jobs in Ghaziabad, C++ center in Ghaziabad
- JAVA training in Govindpuram, JAVA institute in Govindpuram, JAVA jobs in Govindpuram, JAVA center in Govindpuram
- JAVA training in Ghaziabad, JAVA institute in Ghaziabad, JAVA jobs in Ghaziabad, JAVA center in Ghaziabad
- C#.NET training in Govindpuram, C#.NET institute in Govindpuram, C#.NET jobs in Govindpuram, C#.NET center in Govindpuram
- C#.NET training in Ghaziabad, C#.NET institute in Ghaziabad, C#.NET jobs in Ghaziabad, C#.NET center in Ghaziabad

No comments:

Post a Comment