Sunday, 18 December 2016

C++ institute in Govindpuram Ghaziabad

Short Q A for class-XI chapter-4 (C++, Python) CBSE Computer Science 
1.       What are the advantages of Computer programming?
·         Programming helps to understand about how a computer works.
·         Programming helps to improve the logical skill.
·         Programming helps to develop the computer software to reduce the human efforts.
2.       What are the types of computer programming languages?
Ans: Computer Programming languages are divided into two categories according to their interpretation
(i)       Low Level Language
(ii)     High Level Language
3.       What do you mean by low level language?
Ans: Low level computer languages are machine codes or close to it, and easy to understand by the computer. There are two types of low level languages:
(i)       Machine Language
(ii)     Assembly Language
4.       What is the main difference between Machine language and Assembly language?
Ans: Machine language is basically the only language which computer can understand and represented by 0 and 1.
Assembly Language is another low level but a very important language in which operation codes and operands are given in the form of alphanumeric symbols instead of 0's and l's.
5.       Why translators are required?
Ans: Each high level language program needs translator to convert itself into a machine language to be executed on the computer.
6.       What is the use of following:
(i)      Assembler
(ii)    Compiler
(iii)    Interpreter
(i)      Assembler converts assembly language into machine language.
(ii)    Compiler used to convert high level language to machine language.
(iii)  Interpreter also converts high level language into machine language but it converts statement by statements while compiler converts whole program at once.
7.       What is an identifier?
Ans: An identifier is used as a name for any variable, function, data definition, etc.
8.       Why we use comments in the program?
Ans: Comments in program are ignored by the compiler; they are solely intended to be used as notes by the humans that read source code.
9.       What do you mean by indentation?
Ans: An indentation is a style convention for the management of blocks of code to convey the program's structure.
10.    What is the major work in maintenance?
Ans: A common and major work of maintenance is that it merely involves fixing defects and errors.
11.    What are the errors are defined?
Ans: You may face the following errors in the compilation process:
(i)       Syntax Errors,
(ii)     Run-Time Errors,
(iii)    Logical Errors
(i)       The Syntax errors represent grammar errors in the used in the program.
(ii)     The Runtime errors occur when a program with no syntax errors asks the computer to do something that the computer is unable to reliably do.

(iii)    The Logic errors occur when there is a design error in your program to produce.
- C++ Classes, JAVA Classes,  C#.NET classes
- C++ in Govindpuram, C++ Coaching in Govindpuram, C++ Tuition in Govindpuram, C++ Classes in Govindpuram
- JAVA in Govindpuram, JAVA Coaching in Govindpuram, JAVA Tuition in Govindpuram, JAVA Classes in Govindpuram
- C#.NET in Govindpuram, C#.NET Coaching in Govindpuram, C#.NET Tuition in Govindpuram, C#.NET Classes in Govindpuram
- English Speaking in Govindpuram, English Speaking Coaching in Govindpuram, English Speaking Tuition in Govindpuram, English Speaking Classes in Govindpuram
- Spoken English in Govindpuram, Spoken English Coaching in Govindpuram, Spoken English Tuition in Govindpuram, Spoken English Classes in Govindpuram
- C++ in Ghaziabad, C++ Coaching in Ghaziabad, C++  Tuition in Ghaziabad, C++ Classes in Ghaziabad
- JAVA in Ghaziabad, JAVA Coaching in Ghaziabad,  JAVA Tuition in Ghaziabad, JAVA Classes in Ghaziabad
- C#.NET in Ghaziabad, C#.NET Coaching in  Ghaziabad, C#.NET Tuition in Ghaziabad, C#.NET Classes in Ghaziabad
- English Speaking in Ghaziabad, English Speaking Coaching in Ghaziabad, English Speaking Tuition in Ghaziabad, English Speaking Classes in Ghaziabad
- Spoken English in Ghaziabad, Spoken English Coaching in Ghaziabad, Spoken English Tuition in Ghaziabad, Spoken English Classes in Ghaziabad
- C++ training in Govindpuram, C++ institute in Govindpuram, C++ jobs in Govindpuram, C++ center in Govindpuram
- C++ training in Ghaziabad, C++ institute in Ghaziabad, C++ jobs in Ghaziabad, C++ center in Ghaziabad
- JAVA training in Govindpuram, JAVA institute in Govindpuram, JAVA jobs in Govindpuram, JAVA center in Govindpuram
- JAVA training in Ghaziabad, JAVA institute in Ghaziabad, JAVA jobs in Ghaziabad, JAVA center in Ghaziabad
- C#.NET training in Govindpuram, C#.NET institute in Govindpuram, C#.NET jobs in Govindpuram, C#.NET center in Govindpuram
- C#.NET training in Ghaziabad, C#.NET institute in Ghaziabad, C#.NET jobs in Ghaziabad, C#.NET center in Ghaziabad

No comments:

Post a Comment